maanantai 6. maaliskuuta 2017

Leppävaaranraitista leppävaaralaisten olohuone

Leppävaaranraitti on merkittävä kävelykatu, joka on luontainen alue oleskeluun sekä toritoimintaan. Raitilla järjestetään myös suosittuja raittikarnevaaleja sekä kirpputoreja. Raitti on nykyään yhdistetty kevyen liikenteen väylä. Yhdistettynä kevyen liikenteen väylänä raitti ei palvele tehtäväänsä nopeavauhtisen pyöräilyn pääreittinä. Muuttamalla raitti kävelykaduksi ja tarjoamalla nopeavauhtiselle pyöräilylle vaihtoehtoiset houkuttelevammat reitit raitti muuttuu leppävaaralaisten olohuoneeksi,   joka   yhdistyy   pohjoisen   keskustan   alueelle   rakennettavaan   kävelyalueeseen.
Nopeavauhtiselle pyöräilylle vaihtoehtoiset houkuttelevammat reitit raitti muuttuu leppävaaralaisten olohuoneeksi,   joka   yhdistyy   pohjoisen   keskustan   alueelle   rakennettavaan   kävelyalueeseen.



Kävelykatuna alueella pyöräily edelleen sallittua, mutta sille on asetettu nopeusrajoitus ja merkintä korostaa kävelyn ensisijaisuutta. Jo nykyään raittia käytetään huoltoajoon reitin reiunalla oleviin liikkeisiin ja Läkkisepän torille. Kävelykatu laillistaisi tämän ja korostaisi kävelyn ensisijaisuutta myös huoltoliikenteen suhteen. Raitin poikki tulee luoda pyöräilylle poikittaisyhteys Maalarinkujan jaLeipurinkujan   välille.   Tässä   pyöräilijän   ajolinjan   merkitseminen   toteutetaan   ensimmäisessä vaiheessa maalilla.  Isomman korjauksen yhteydessä punaisella  kivetyksellä  ja hidastamaan muistuttavalla nupukivetyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti