perjantai 17. maaliskuuta 2017

Yksisuuntaiset pyörätiet Lintuvaarantielle tekevät seutureitistä selkeänYksisuuntainen pyörätie Kööpenhaminassa ison kadun varressa. Kääntyvien autoilijoiden on helpompi varoa, kun pyöräilijät tulevat vain yhdestä suunnasta.

Lintuvaarantie, Lintuparventie ja Hämeenkyläntie muodostavat seutureitin Vantaalta, Lintuvaarasta ja Pohjois-Leppävaarasta Leppävaaran   keskustaan ja Leppävaarasta   lähteville laatukäytäville.  Teille rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Toiseen suuntaan ajoradalla, toiseen suuntaan erotetaan tila yhdistetystä kevyen liikenteen väylästä. Harakantien risteyksen eteläpuolella Lintuvaarantien yksisuuntaiset pyörätiet sijoitetaan   nykyisillä yhdistetyllä kevyen liikenteen väylille ja jalkakäytäville.
Rakentamalla Harakantien risteykseen liikenneympyrä siirtymä saadaan toteutettua sujuvasti ja turvallisesti.Maantien   omainen  näkymä Lintuvaarantielle, Tiellä on nopeusrajoitus 30km/h mutta tien leveys ja profiili ei vastaa nopeusrajoitusta. Kaventamalla tietä pyöräkaistalla tien profiili muuttuu.


Esikaupunkimainen näkymä Lintuvaarantielle. Pyöräily on vain tien toisessa laidassa, mutta myös jalkakäytävällä pyöräillään yleisesti koska pyöräilyn paikka ei ole intuitiivisesti selvillä.

Lintuvaarantien kevyen liikenteen väylällä on vilkas jalankulku- ja pyöräliikenne. Pyörätie on jyrkässä mäessä joka lisää tilanteen haastavuutta entisestään. Ajurinkadun risteykseen on rakennettu shikaani, koska pyöräilijät tulevat autonkuljettajille epäloogisesta suunnasta kovaa vauhtia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti